Taktila entrémattor

Taktil Profil erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster. Vi brinner för att tillgänglighetsanpassa samhället så att alla ska få känna sig inkluderade och ha möjligheten till en trygg vardag. 

Nu har vi utökat sortimentet med ytterligare en produkt, taktila mattor från Emco entrance solutions, som tillgängliggör offentliga byggnader för personer med synnedsättning av någon grad.

Taktila entrémattor i ett köpcenter. Grå med svarta ledstråk

Vad är taktila mattor?

Taktila mattor hjälper personer med en synnedsättning att navigera i offentliga byggnader. Mattorna är uppbyggda med olika kontrastfärger och taktila profilnivåer. Detta underlättar framkomsten för personer som är blinda eller har en synnedsättning. Taktila mattor är designade för att öka framkomligheten. Det utgör inget hinder om man kör barnvagn, en truck eller sitter i rullstol. De är därför kompatibla i många olika miljöer. Taktila mattor finns i många modeller och material. Vissa modeller har en delvis självrengörande och antibakteriell effekt. På Taktil Profil erbjuder vi taktila mattor för både inomhus-och-utomhusbruk. Med olika tillval kan du få den matta som passar er byggnad bäst.

Fördelar med taktila mattor

Taktila mattor kommer med många goda egenskaper och är till stor hjälp även för dig som inte har en synnedsättning. Här nedan listar vi några av de bästa egenskaperna med taktila mattor.

1. Stort sortiment

På Taktil Profil har vi ett stort utbud av olika taktila mattor, såsom entrémattor i många olika geometriska former. De kan vara anpassade både för normal- och tung belastning eller vara särskilt utformade för att ta upp fin-smuts. Vi har entrémattor som består av gummi, plast, aluminium eller en kombination av olika material.

2. Antimikrobiell effekt

Taktila mattor lämpar sig bra på sjukhus, äldreboenden, skolor och förskolor. Med de inbyggda antimikrobiella effekterna kan man se en mätbar effekt av bakteriereduktion i de taktila mattorna. I de tester som har gjorts, på några av Taktil Profils utbud av mattor, kan man se en antimikrobiell effekt på upp till 99%.

Taktila mattor är alltså inte enbart något som bidrar till tillgänglighetsanpassning utan är även en hygienfaktor för att minska förekomsten av bakterier.

 

Taktila entremattor. man med blindkäpp på väg in i entrén

3. Många olika tillval

Till de mattor vi erbjuder, förekommer möjlighet till tillval. Exempelvis vår modell ”DIPLOMAT Original mit Gummieinlage522 TLS G” där du kan välja att lägga till ett uppmärksamhetsfält eller välja att ha målade aluminiumprofiler.

4. Hög kvalitet

De taktila mattorna är tillverkade av högsta kvalité. De uppfyller höga krav för att vara både funktionella och formgivna på ett tillfredsställande sätt som gör att de integrerar väl i rummet. De har även en ljudisolerande undersida vilket förbättrar ljudmiljön och har, beroende på modell, inbyggt halkskydd och brandskydd. Dessutom har mattornas bra färgbeständighet, vilket gör att dem behåller sin färg även efter att ha varit utsatta för stora mängder vatten och ljus. Flera av våra mattor är godkända för klass 33, vilket innebär att produkten är lämpad för tungt kommersiellt bruk.

5. Garanti

Våra taktila mattor har flera års garanti. De är slitstarka och tål hög belastning, men om de mot all förmodan skulle gå sönder har du garanti de första åren.

6. Självrengörande

Det samlas mycket damm, smuts och grus i entréer och därför är taktila mattor utformade för att kunna ta upp mycket av den smuts som vi tar med oss in. På det sättet bidrar mattorna till att skapa en renare inomhusmiljö och underlätta städningen av lokalen.

Tillgänglighetsanpassning i samhället

Att offentliga byggnader ska vara tillgängliga för alla är ett lagkrav. En taktil matta verkar vid första anblick som en helt vanlig matta men är i själva verket ett vägledningssystem för personer med en synnedsättning. Även om taktila mattor är ett nytt begrepp känner du
säkert igen mattorna på bilderna. De finns på skolor, museum och andra offentliga byggnader och bidrar till att fler har möjligheten att navigera till hissar, dörrar, nödutgångar och trappor på egen hand.

På Taktil Profil har vår personal lång erfarenhet i branschen och är duktiga på att lyssna in era behov och önskemål. Det gör att ni kan fatta de bästa besluten för er verksamhet vad gäller inköp av taktila mattor och övriga produkter.

Taktila entrémattor vid automatiska glasfdörrar
Taktila entrémattor med 90 graders ledstråk

Varmt välkommen att kontakta oss vid fler frågor!

Välkommen att kontakta oss för att boka ett inledande möte eller om du har frågor om taktila mattor eller någon av våra andra produkter och tjänster. Du når oss lättast på telefon eller e-post. Vi hör av oss så snart vi kan.

Om Taktil Profil

Taktil Profil arbetar för att tillgänglighetsanpassa samhället för de 1,8 miljoner personerna i Sverige som lever med en funktionsvariation. Några av de tjänster som vi erbjuder är exempelvis kontrastmarkering, halkskydd, skyltar och linjemarkeringar. Vi har lång erfarenhet inom branschen och vår personal besitter stor kompetens. Vi skräddarsyr våra tjänster efter era behov och erbjuder tjänster av hög kvalité.


Välkommen till Taktil Profil.

Taktila Entrémattor Gråsvarta med aluminiumstråk