Skyltar

Taktil Profil är ett företag med kunden i fokus. Vi erbjuder ett brett sortiment av tjänster och har en skylt för alla situationer. I den här texten kommer du snabbt få en överblick över vilka skyltar vi erbjuder och hur processen går till.

De skyltar vi till största del monterar på Taktil Profil är information-och-hänvisningsskyltar men vi erbjuder fler skyltar än så. Vi strävar efter att ha ett brett sortiment av skyltar för att kunna ge en service som täcker alla dina behov!

Taktila skyltar

Taktila skyltar är kännbara skyltar, som används för ökad tillgänglighet och för att fler människor ska kunna leva och fungera i vårt samhälle. De är ett lagkrav i offentliga byggnader för att tillgängliggöra byggnaden för alla. Skylten som finns på en dörr för att markera var toaletten är, med hjälp av punktskrift och piktogram, är en typ av taktil skylt. En taktil skylt går att anpassa mycket efter behov och önskemål och vi kan leverera skyltar med såväl taktil relieftext, punktskrift, visuell text och gravyr. Hos Taktil Profil hjälper vi er gärna med rådgivning och montage om ni önskar. Våra montörer är erfarna och har lång erfarenhet i branschen. De kan allt om placering, hållbara montagealternativ och materialval.

I vår webbshop har vi också några av de taktila skyltar som vi erbjuder. Där kan du genomföra ett köp direkt, om du föredrar att montera skylten själv. Vår webbshop är ett komplement till vår verksamhet och endast en liten del av vårt utbud finns här. Om du inte hittar en produkt eller tillbehör är det lättast kontakta oss på info@taktilprofil.se, så berättar vi mer.

Hänvisningsskyltar

Hänvisningsskyltar och vägvisare leder betraktaren åt rätt håll på ett enkelt och informativt sätt. En hänvisningsskylt kan se ut på många olika sätt och vi kan utforma dem så att de passar både syftet och er verksamhet.

Hänvisningsskylten kan fästas på stolpe, på en fasad, hängas från ett tak eller sitta i en skyltbåge – vi har alla möjligheter att tillgodose era behov!

Fasadskyltar

Fasadskyltar går att utforma på oändligt många sätt – allt från enkla bokstäver på distanser till neonbelysta ledskyltar och allt däremellan. Fasadskylt tillverkad i bokstäver på distans med dold infästning som monteras på fasad, ger ett snyggt djup och minimerar att fukt ligger an mot fasaden vid snö. Omåttligt populära och finns i ett flertal olika kulörer och material.

Vill ni hellre ha en belyst fasadskylt helt enligt er grafiska profil, ordnar vi självklart det med. Vi ger er kostnadsfri rådgivning av material, montage med mera så att du får den skylten du vill ha.

Garageskyltar

Bygger ni ett nytt garage eller behöver komplettera garaget med takhängda eller vägghängda skyltar? Då har ni kommit helt rätt. Vi tillverkar garageskyltar i olika typer av material helt efter era behov och kan oftast tillgodose alla önskemål på kulörer, typsnitt och utformning.

Behöver ni även måla om parkeringsrutorna så kan vi hjälpa till med det på samma gång. Våra erfarna montörer ordnar ställning eller lift om det inte finns att tillgå på plats och anpassar alltid montaget efter förutsättningarna som finns på plats.

Skyltar
Skyltar

Rumsnummerskyltar

Har ni behov av rumsnummerskyltar till ert projekt? Vi hjälper er gärna med både snabb produktion och montage. Skylt med rumsnumrering monteras vanligtvis på dörrkarmen och går att få med förfabricerat lim, med skruvhål eller kanske med både och, för ett enklare montage? Text och siffror graveras på tex miljövänlig akryl, och storlek samt typsnittet anpassas helt efter era önskemål.

Har ni önskemål på annat material? Inga problem, det ordnar vi. Kontakta oss på info@taktilprofil.se med era önskemål på färg och antal så återkommer vi till er inom kort med ett prisförslag!

Vägskyltar cykling påbjudet och cykling förbjudet.

Övriga skyltar

När du beställer några av våra andra skyltar har vi möjlighet att erbjuda arbetsmiljöskyltar och brandskyltar. Det är för att du som kund ska kunna få en komplett service kring ditt projekt. Detta är dock inte vårt huvudfokus, och vi erbjuder enbart dessa tjänster vid önskemål om en komplett leverans i samband med annan skyltbeställning.

Vi är vana att ta fram produkter som är anpassade efter våra kunders önskemål. Förutom ledstråk, kan vi även hjälpa dig med bland annat kontrastmarkering, halkskydd och linjemålning.

Varmt välkommen att beställa ledstråk från oss på Taktil profil!

Varför ska man ha skyltar?

Varför ska man ha skyltar? Det finns lika många svar på den frågan som det finns skyltar. Här är några av de vanligaste anledningarna:

Skylten är ett lagkrav

Det är i vissa fall ett lagkrav att ha en viss sorts skylt. Det kan till exempel handla om brandskyltar som talar om var nödutgångar finns. Arbetsmiljöskyltar omfattar inte bara brandskyltar utan också varningsskyltar, påbudsskyltar och förbudsskyltar. När du besöker en skola finns det en orienteringstavla, vilket är ett påbud. Även taktila skyltar, som hjälper till att tillgänglighetsanpassa offentliga byggnader, är ett lagkrav och det finns specifikationer kring hur de får se ut, och var de ska sitta. Vi på Taktil Profil har koll på juridikens paragrafer och hjälper er att få skyltar enligt era behov.

Skyltning inomhus

Numrerade skyltar är en nödvändighet på hotell, i garage och i skolor för att enkelt kunna navigera i byggnaden. Rumsnummerskyltar monteras på dörrkarmen medan garageskyltar kan hängas på väggen eller i taket. Skyltarnas design kan anpassas efter era önskemål, och slutresultatet blir fantastiskt.

Skyltning utomhus

Fasadskyltar är, vilket hörs på namnet, en typ av skylt som sitter utomhus på fasaden och talar om vilket företag som har sin verksamhet i byggnaden. En egen fasadskylt är det första dina kunder ser när de besöker dig och en skylt som är rätt utformad kan förhöja värdet för hela huset. En fasadskylt tillverkas unikt för varje projekt och därför finns det stora möjligheter att anpassa material, design och montage. Vi hjälper gärna till med rådgivning, om ni önskar det, för att få den skylt ni vill ha.

När ska du anlita Taktil Profil?

Taktil Profil har ett brett utbud av tjänster och i många projekt som vi medverkar i, har vi möjlighet att täcka in stora delar av det behov som kan finnas i projektet. Vår huvudsakliga målgrupp är bostadsrättsföreningar och företag, och då framförallt företag inom byggbranschen.

Våra tjänster kan sammanfattas i följande områden:

För oss kan ett typiskt projekt vara att ett företag kontaktar oss eftersom de ska bygga en ny skola. Enligt lag måste man ha både taktila skyltar och arbetsmiljöskyltar. De flesta skolor vill också ha en skylt på fasaden som talar om vilken skolverksamhet som befinner sig i lokalerna. Projektet kan kräva några av våra andra tjänster såsom kontrastmarkeringar, linjemålning eller insynsskydd.

Vi på Taktil Profil är proffs på tillgänglighetsanpassning och hjälper dig gärna med rådgivning kring utformning, material samt montage. Vi tar ansvar för hela processen och har koll på lagkraven som gäller kring utformningen och placeringen av en skylt. När du anlitar oss kan du vara trygg med att vi tar ansvar både före, under och efter monteringen av skyltar. Många av våra kunder återkommer till oss tack vare vår pålitlighet och vårt engagemang, och det är det finaste betyg vi kan få.

Referensprojekt

Klicka dig in i vårt galleri för att se bilder från vår delaktighet i tidigare projekt.

Vilka faktorer påverkar priset på skyltar?

Att säga ett genomsnittligt pris för en skylt är omöjligt. Eftersom det finns många olika typer av skyltar är det en hel del faktorer som spelar in på det slutgiltiga priset. Här kommer vi berätta lmer om några av de faktorer som påverkar priset. Om du vill ha mer information kring vad ditt projekt skulle är du varmt välkommen att kontakta oss via info@taktilprofil.se för ett kostnadsfritt möte.

1. Material

Olika material kostar olika mycket. Ibland kan man halvera priset beroende på materialval. Hos oss får du all den rådgivning som du önskar för att få den bästa skylten efter din budget och önskemål.

2. Antalet

När du beställer en större mängd skyltar från oss kan vi glatt erbjuda en mängdrabatt till dig som kund.

3. Montagehöjd

I den höjd som skylten eller skyltarna ska monteras på, påverkar också det slutgiltiga priset. Om du beställer en fasadskylt som ska placeras högt upp på fasaden behövs en saxlift till monteringen, vilket ökar priset.

4. Geografisk avstånd

Det geografiska avståndet spelar också in på det slutgiltiga priset. Vi är baserade i Vaxholm, Stockholm, men är verksamma i hela landet.

5. Storlek

Skyltens storlek påverkar också det slutgiltiga priset eftersom det är avgörande för hur mycket material som går åt. En större skylt är också mer komplicerad att tillverka, transportera och montera än en mindre skylt.

En tumregel är att ju enklare design, desto billigare pris. Av den anledningen kostar en fasadskylt, som utformas och tillverkas unikt för just dina behov, mer än standardskyltar.

Beställa skylt

Att beställa en skylt från Taktil Profil är enkelt, och går att sammanfatta i följande fyra steg:

1. Utforska dina förutsättningar för skyltar

När du kontaktar oss tar vi fram ett kostnadsfritt förslag utifrån dina förutsättningar. Om projektet är beläget i närheten av Stockholm åker vi gärna ut för att träffa er och undersöker förutsättningarna på plats.

2. Skräddarsyr

Vi skräddarsyr ditt prisförslag helt efter dina önskemål och om du önskar ger vi råd kring material, montage samt informerar om vilka lagar och regler som gäller. Du får en personlig kundservice som täcker alla aspekter som kan tänkas uppstå i samband med projektet.

3. Leverans och montage

När skylten eller skyltarna är klara, är det dags för leverans och montage. Som kund får du alltid tid för leverans och montagearbetet i samband med din beställning.

4. Tillgänglighetsanpassat

Nu är byggnaden tillgänglighetsanpassad och du har skyltar som håller för framtiden. Våra produkter håller över tid och är av hög kvalité. Vi lämnar en garanti på våra produkter i samband med varje leverans. 

7 anledningar till att välja Taktil Profil

1. Personlig Service

Vi är ett personligt företag som brinner för att du som kund ska få den bästa upplevelsen. När du anlitar oss får du pålitlighet, erfarenhet och ett brinnande engagemang. Många av våra kunder säger just detta, att den personliga servicen gör att de väljer att komma tillbaka när nästa projekt behöver skyltar.

2. Lång erfarenhet

Vi har drivit Taktil Profil i över 10 år, och har även tidigare arbetat inom branschen. När vi skriver att vi har lång erfarenhet i branschen så kan du lita på att det ligger många år bakom de orden.

3. Uppdrag i hela landet

Vi är baserade i Vaxholm men tar uppdrag i hela landet. En vecka kan vi jobba i Malmö, för att nästa vecka åka upp till Gällivare. Tveka därför inte att ta kontakt med oss, även om ditt projekt ligger utanför Stockholm.

4. Brett utbud

På Taktil Profil erbjuder vi inte enbart skyltar utan en rad olika tjänster. Oavsett om du vill ha halkskydd, kontrastmarkering, ledstråk, linjemålning eller insynsskydd så ordnar vi det. I ett stort projekt behövs det ofta en kombination av olika tjänster och produkter. Genom att anlita Taktil Profil kan du anlita ett företag, istället för fem.

5. Utbildad personal

Självklart har vi alla nödvändiga utbildningar som krävs för att arbeta vid en byggarbetsplats. För oss är detta en självklarhet. Några faktorer som bidrar till ökad trygghet är:

6. Förmånliga priser

Vi är ett företag med bred kompetens och vi vågar skriva att du får mycket för pengarna när du anlitar oss. För oss är den personliga servicen viktig och vi vill alltid erbjuda riktigt bra priser till dig som kund.

7. Vi håller vad vi lovar

Pålitlighet och engagemang är viktigt för oss. Det låter som en självklarhet att dyka upp på utsatt tid men genom våra år i branschen har vi märkt att det inte alltid är så. Många av våra kunder anger också detta som skäl till varför de pånytt väljer oss som leverantör. När du anlitar oss kan du därför vara trygg med att vi går att räkna med och att vi håller vad vi lovar.

Vi vill skapa en enklare vardag

På Taktil Profil så brinner vi för det vi gör och du får montörer som är riktigt, riktigt kunniga på sitt utförande. Vår vision är att skapa ett samhälle som är tillgänglighetsanpassat för alla. Idag uppskattas 1,8 miljoner leva med en funktionsvariation. Behovet är stort och vi har fortfarande en lång väg att gå. Det är små medel som krävs för att skapa en enklare vardag för alla.
 

Efter att ha jobbat i branschen i över 10 år så har vi genom åren hunnit bygga upp en djup och bred kompetens, samt ett stort kontaktnät. Vi jobbar i branschen för att vi tycker det är roligt och har en passion för det vi gör. Välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte!

Några avslutande ord

På Taktil Profil har vi några ledord som är viktiga för oss. Vi har ett brett utbud, med hög kvalité och som håller över tid. Vårt fokus är att ge dig en service i världsklass. Många av våra kunder återkommer till oss gång på gång och uttrycker att det var den personliga servicen som var avgörande.
 
Välkommen att kontakta oss via info@taktilprofil.se