Trapphus med ljusa trappor i sten är kontrastmarkerade med svarta runda kontrastmarkeringar.

Kontrastmarkering
Trappor & Ramper

Varför man bör kontrastmarkera trappor & ramper
 

Anledningen till att man bör sätta kontrastmarkering i trappor och ramper är för att uppmärksamma människor på nivåskillnader. Även för människor med fullgod syn kan det vara svårt att registrera var en ramp börjar och slutar, en trappas första och sista steg eller att se en kant som det finns risk att snubbla på. 

 

För synsvaga människor kan dessa hinder i samhället vara näst intill omöjliga att urskilja och därför är det så viktigt att uppmärksamma dessa nivåskillnader med kontrastmarkeringar i trappor, ramper och andra nivåskillnader. När vi monterar kontrastmarkeringar i trappor och på mark tar vi alltid hänsyn till förutsättningarna på plats och väljer den kulör som avviker mest för att kontrasten ska bli så hög som möjligt och kontrastmarkeringarna så synliga som möjligt. 


Vi har ett stort urval av produkter för alla olika typer av underlag och miljöer. För inomhusbruk har vi PVC fria, genomfärgade kontrastmarkeringar som är godkända i Byggvarubedömningen i olika kulörer. För utomhusbruk kan vi ett stort sortiment av produkter som passar vårt nordiska klimat. 

 

Flera av våra kontrastmarkeringar kan du köpa i vår webbshopHittar du inte vad du söker så kontakta oss gärna på info@taktilprofil.se