Kontrastmarkeringar för trappor & ramper

Varför man bör kontrastmarkera trappor & ramper

Anledningen till att man bör sätta kontrastmarkering i trappor och ramper är för att uppmärksamma människor på nivåskillnader. Även för människor med fullgod syn kan det vara svårt att registrera var en ramp börjar och slutar, en trappas första och sista steg eller att se en kant som det finns risk att snubbla på. 

För synsvaga människor kan dessa hinder i samhället vara näst intill omöjliga att urskilja och därför är det så viktigt att uppmärksamma dessa nivåskillnader med kontrastmarkeringar i trappor, ramper och andra nivåskillnader. När vi monterar kontrastmarkeringar i trappor och på mark tar vi alltid hänsyn till förutsättningarna på plats och väljer den kulör som avviker mest för att kontrasten ska bli så hög som möjlig och kontrastmarkeringarna så synliga som möjligt. 

Vi har ett stort urval av produkter för alla olika typer av underlag och miljöer. För inomhusbruk har vi PVC fria, genomfärgade kontrastmarkeringar som är godkända i Byggvarubedömningen i olika kulörer. För utomhusbruk kan vi ett stort sortiment av produkter som passar vårt nordiska klimat. 

Kontrastmarkering rund 50mm inomhus

PVC fri kontrastmarkering med starkt adhesiv för inomhusmiljöer. Mycket enkla att rengöra och med en yta som ger ett visst halkskydd. Kan med fördel användas på första och sista trappsteg för att visa var trappan börjar och slutar men även som svepyta för dörrautomatik, för att visa dörrens slagriktining.
alt

Kontrastmarkering metall

Finns i koppar, mässing, mörkgrå PVD behandlad rostfritt stål och rostfritt. Bygger endast 1,5 mm på höjden. Går att få med starkt adhesiv eller med borrstift/hål för skruv. Passar bra som trappmarkering.
Diameter: 50mm

Kontrastmarkering 50mm linje inomhus

Kontrastmarkering speciellt framtagen för trappor och ramper inomhus. Produkten monteras lämpligen på första och sista steget 20mm från kant. PVC fri.
Bredd: 50mm
Denna produkt finns bedömd på Byggvarubedömningen BVB ID: 140443

Kontrastmarkering rund 50mm inomhus

Kontrastmarkeringar för trappor och ramper inomhus. PVC fri kontrastmarkering. Mycket enkla att rengöra och med en yta som ger ett visst halkskydd. Kan med fördel användas på första och sista trappsteg för att visa var trappan börjar och slutar.
Diameter: 50mm
Byggvarubedömningen BVB ID: 140443

Kontrastmarkering gallerdurk

Trappnoslister i glasfiber är perfekt att använda som kontrastmarkering på gallerdurk och ger dessutom ett utmärkt halkskydd. Finns i gult, svart, grått, beige och grönt. Storlek: 55*55mm, 70*55 mm