Taktil Profil är leverantör av GRP-produkter

GPR trappkonstruktioner

I samband med vår lansering av vår uppdaterade webbplats passar vi på att göra

en storsatsning på GRP-produkter. GRP är en glasfiberförstärkt plast. Med många positiva egenskaper, till exempel hög korrosionsbeständighet och låg termisk expanderingsförmåga, är det ett material som passar ypperligt att använda i tuffa miljöer. På Taktil Profil installerar vi bland annat gallerdurkar och armeringsstänger gjorda av GRP.

 

Fördelar med GRP

GRP är ett material med breda användningsområden på grund av dess många fördelar. Det har samma prestanda som metall och är in princip underhållsfritt efter installation.

  • Hög anpassningsförmåga
  • Miljövänligt
  • Inbyggt Brandskydd
  • Transparent mot radar
  • Låg värmeledningsförmåga
  • Låg termisk expansion
  • Kemikaliebeständighet
  • Lättviktsmaterial
  • God ekonomi
  • Inbyggt halkskydd

 

Användningsområden för GRP

GRP ett formbart material som kan användas i många typer av produkter. På Taktil Profil installerar vi bland annat halkskyddslister, armeringsstänger och gallerdurkar. Gallerdurkar passar ypperligt inom både marinen och industrin. Med inbyggt halkskydd, inbyggt brandskydd och hög kemikaliebeständighet klarar materialet de tuffaste miljöerna och de högsta säkerhetskraven. De produkter Taktil Profil säljer och installerar är godkända av den amerikanska kustbevakningen vad gäller brandsäkerhet.

 

Att GRP är ett lättviktsmaterial gör det fördelaktigt i små utrymmen och leder till god ekonomi i stora projekt. Transparensen mot radar gör att materialet även kan användas vid flygplatser, utan att störa flygplanen. Den låga termiska expansionen och den låga värmeledningsförmågan gör att det kan användas i miljöer där temperaturskillnaderna är stora. Bland annat kan GRP användas vid taktillgångar som tillgängliggör taket vid service och reparation. Taktillgångar i GRP håller högsta säkerhet även vid mycket ogynnsamma väderförhållanden.

 

Att produkter i GRP har samma prestanda som metall samt är underhållsfritt gör det fördelaktigt i alla typer av miljöer. Dessutom är det betydligt mindre energikrävande än metall, vilket ger stora, positiva effekter.

 

Installation i hela Sverige

Vi på Taktil Profil erbjuder våra tjänster i hela Sverige och har vårt kontor i Stockholm. Vi verkar för att hela samhället ska tillgänglighetsanpassas. Varmt välkommen att kontakta oss för att boka ditt första inledande möte. Vid ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta oss, antingen via vårt kontaktformulär längst ned på webbplatsen eller via vår e-post, info@taktilprofil.se. Vi hör av oss så snart vi kan!