Svepyta dörrautomatik vit_edited.jpg

Dörrar & Vred

När behövs kontrastmarkering för dörrar och vred?
 

I dagens miljöer är det vanligt med dörrautomatik för att underlätta för alla människor att ta sig fram och samhället tillgängligt för alla. Om en dörrautomatik saknar sensor som känner av om en människa står i vägen, ska dörrbladets slagriktning kontrastmarkeras på marken som en tårtbit, även kallat svepyta. Detta för att uppmärksamma oss på hur dörren öppnas, så att vi kan undvika att en olycka inträffar. 

Andra ytor kring dörrar som bör kontrastmarkeras är dörrfoder, som bör hålla en kontrasterande kulör mot vägg för att uppmärksamma för synsvaga att här finns en dörr. Även dörrvreden bör 
kontrastmarkeras för att visa var på dörren som handtag och vred sitter, för att göra det så enkelt för så många som möjligt att hitta. När vi monterar eller målar kontrastmarkering tar vi alltid hänsyn till förutsättningarna på plats och anpassar montaget för att kontrasten och produkterna ska bli så hållbara som möjligt.

Vi säljer några produkter för kontrastmarkering av dörrar och vred i vår webbshop. Hittar du inte vad du söker där så kontakta oss gärna på info@taktilprofil.se så hjälper vi gärna till med skräddarsydda alternativ.

Byggvarubedömningen_Symbol_Accepteras.png