Kontrastmarkeringar
för glaspartier

Varför man bör kontrastmarkera glaspartier

Glaspartier och dörrar med glas bör alltid kontrastmarkeras om bröstning saknas. Olyckan är lätt framme och det är lätt att vi människor kolliderar med ett glasparti då det kan vara mycket svårt att uppmärksamma glaset.

Enligt Byggikapp och Boverkets byggregler ska en kontrastmarkering på glas vara minst 75mm hög och innehålla två kontrasterande färger som håller minst 0,4 NCS mot bakgrunden.

Kontrastmarkering på glas behöver oftast monteras i två höjder, en för sittande på 80-100cm över golv och en för stående på 140-160cm över golv. När vi monterar kontrastmarkeringar tar vi alltid hänsyn till förutsättningarna och anpassar montaget på plats. Våra erfarna montörer är välutbildade och hög känsla för färg och form och kommer gärna och besöker er innan montaget för att komma med råd och rekommendationer.

Vi har egen produktion och utbudet av folier är mycket stort. Har ni miljökrav på byggnaden eller i arbetsmiljön finns idag ett ganska stort urval av PVC fri folie att tillgå.

Vill ni enbart köpa våra produkter finns det ett urval att tillgå i vår webbshop, men hittar du inte vad du söker så kontakta oss gärna på info@taktilprofil.se så hjälper vi gärna till med skräddarsydda alternativ.

Referensbilder kontrastmarkering på glas