Ledstråk

Taktila ledstråk utgör en mycket viktig del av tillgänglighetsanpassningen i vårt samhälle och säkerheten på arbetsplatser och offentliga lokaler. Ledstråken skall underlätta för personer att orientera sig och hitta rätt väg, oavsett man har nedsatt synförmåga eller någon form av funktionsvariation. Vi har mycket prisvärda och kvalitativa ledstråk för alla miljöer, oavsett om det är ett sjukhus, tågperrong, brygga eller annan offentlig miljö - vi har material anpassade för alla olika typer av underlag både inom och utomhus. Här visar vi ett urval av de ledstråk som vi har att erbjuda, hittar du inte vad du söker så kontakta oss med din förfrågan. Vi gör alltid vårt yttersta för att hjälpa våra kunder och utvecklar nya produkter om de inte redan finns på marknaden!

En vit och en mörkgrå ledstav i komposit för taktilt ledstråk är presenterade mot en grå bakgrund.
Två rostfria stavar, en med vitt ilägg och en med svart ilägg, för taktilt ledstråk är presenterade mot en grå bakgrund.
Tre taktila ledstavar i metall, en mörkgrå rostfritt stål, en i rostfritt stål och en i mässing presenteras mot en grå bakgrund.

Taktila ledstavar
i komposit

Taktila stavar i genomfärgad komposit som finns i ljusgrå NCS 3000 och antracit NCS 8000 vilket ger en god kontrast mot golvet. Produceras med ett kraftigt förfabriceratadhesiv.
Storlek: 280*30*3,6 mm, 120*30*3,6 mm 
Går även att specialbeställa i andra färger.

Taktila stavar med ilägg

Taktila stavar i rostfritt stål med svart eller vitt inlägg för tydlig kontrastmarkering mot golvet. Finns i utförande för med borrstift eller prefabricerat lim.
Storlek: 280*35*5 mm, 280*35*3 mm 
men finns även i andra storlekar.

Taktila stavar i metall

Taktila stavar i mässing, rostfritt stål och rostfritt stål med mörkgrå tålig yta för högre kontrast. Finns i utförande med borrstift  eller prefabricerat lim. Finns med slät, rand och diamantmönster.
Storlek: 280*35*5 mm, 280*35*3 mm men finns även i andra storlekar

Tre ledstråkslister i aluminium med vitt, grått och svart ilägg presenteras mot en grå bakgrund.
Ett gult visuellt ledstråk med hänvisnings markering och pil är monterat på ett grått terazzogolv på ett sjukhus.
Sju olika varianter av stoppmarkeringar i rostfritt stål presnteras mot en grå bakgrund. Stoppmarkeringarna är mellan 25-35mm breda och har olika mönster på ovansidan.

Ledstråk i aluminium

Ledstråk som lister i aluminium med vitt, grått eller svart ilägg. Finns i utförande för borrning eller med prefabricerat lim. 
Bredd: 35mm

Visuellt ledstråk

Visuellt ledstråk kan användas för hänvisning av trafik och logistik. Kan med fördelkombineras med hänvisningstexter på ledstråket.
Bredd: 50 mm, 10 mm

Taktila stoppmarkeringar

Stoppmarkering i rostritt stål, finns som slät, i diamant och randmönster. Finns i utförande med borrstift, skruvhål eller förfabricerat lim.
Storlek: från 20 mm

Tio olika stoppmarkeringar i rosfritt stål och mässing presenteras mot en grå bakgrund. Stoppmarkeringarna är mellan 25-35mm i diameter och har olika mönster på ovansidan.
Två svarta taktila ledstavar i polyuretan presenteras mot en grå bakgrund.
Sex rostfria släta ledstavar är skruvade i en torkmatta av gummi i entren på ett sjukhus i Stockholm.

Taktila stoppmarkeringar

Ledstråk som lister i aluminium med vitt, grått eller svart ilägg. Finns i utförande för borrning eller med prefabricerat lim. 
Bredd: 35mm

Taktila ledstavar

Taktila ledstavar i polyuretan. Finns i svart, grått och vitt och går att beställa med raka eller rundade hörn. Finns med borrstift eller förfabricerat lim.
Storlek: 280*35*5 mm, 280*35*3 mm

Ledstråk torkmatta

Taktila stavar som monteras på entrématta. Finns i rostfritt, mässing eller polyuretan.
Storlek: 280*35*5 mm, 280*35*3 mm

Ett vitt taktilt ledstråk i termoplast är monterat på grå marksten utanför ett sjukhus i Stockholm. Solen håller på och gå ner och utgör ett vackert ljus.
En lång rad av taktilt ledstråk av mässing stavar är monterat på en folktom tågperrong av trä i Stockholm.
Bilden föreställer taktila ledstråksplattor i svart och vitt i polyuretan mot en grå bakgrund.

Taktilt ledstråk utomhus

Ovanpåliggande taktilt ledstråk för utomhusmiljö i thermoplastisk massa, som är både miljövänligt och väderbeständigt. Finns i vitt, grått och svart.
Storlek: 300*300, 600*300 mm

Taktila ledstavar

Taktila stavar i mässing eller rostfritt stål går utmärkt att montera utomhus. Stavarna kommer då med fasade skruvhål och försänkt skruv. Finns med slät yta, rand eller diamantmönster.
Storlek: 280*35*5 mm, 280*35*3 mm

Tvåfärgade plattor

Tvåfärgade ledstråksplattor i polyuretan för utomhusmiljö.
Den tvåfärgade plattan gör att kontrasten alltid blir fullgod.
Storlek: 600*300 mm